Selecteer een pagina

Billboard Music Awards achtergrond

Billboard wordt beschouwd als de maker van de meest betrouwbare muziekgrafieken ter wereld en stelt de hitlijsten wekelijks samen op basis van verkoopgegevens verzameld door Nielsen Soundscan en airplaygegevens verzameld door Nielsen Broadcast Data Systems.

Van 1990-2006 sponsorde Billboard Magazine elk jaar in december de Billboard Awards om de successen van het afgelopen jaar binnen de muziekindustrie te eren, op basis van de hitlijsten aan het einde van het jaar, en dus op populariteit. Vanaf het begin waren er prijzen in elk genre voor Top Album, Top Artist en Top Single. In 1992 werd een Billboard Century Award toegekend om de artiest te eren met de meest uitzonderlijke creatieve bijdragen aan de muziekindustrie. Gedurende zijn zeventien jaar werd de Billboard Awards-show uitgezonden op het Fox-netwerk; maar in 2007 leidden omstandigheden waaronder het verstrijken van contacten tot de annulering van de prijsuitreiking dat jaar, en sindsdien is het niet hervat ondanks inspanningen om het programma nieuw leven in te blazen. In plaats daarvan is Billboard, zonder de ceremonie, doorgegaan met het bekendmaken van de winnaars in elke categorie als onderdeel van de laatste Billboard Magazine-uitgave van elk jaar. Hoewel de American Billboard Awards zijn vervaagd, presenteert Billboard Latin America nog steeds elk jaar zijn ceremonie ter ere van de grootste Latin Music-artiesten van het afgelopen jaar.

Janet Jackson heeft het record voor ontvanger van de meeste Billboard Awards in de geschiedenis van de show, met drieëndertig awards. In 1999 werd Mariah Carey geëerd als Billboard’s Artist of the Decade. In 2009 ontving Eminem de eer. Whitney Houston volgt op de voet met 30, Michael Jackson staat op de derde plaats met 29 en Mariah Carey loopt vlak achter hem met 28.

De eerste gastheren waren Paul Shaffer en Morris Day, samen met Jerome Benton. Latere gastheren waren onder meer Phil Collins, Jon Stewart, Chris Rock, Kathy Griffin, Bernie Mac, Cedric the Entertainer en Ryan Seacrest. Kathy Griffin is driemaal de meest frequente gastheer, in 1998 met Andy Dick, in 1999 met Adam Corolla en in 2000 met N Sync.

De ceremonies in 1990 en 1991, de eerste twee, werden na het opnemen uitgezonden. Sindsdien zijn ze live uitgezonden van 1992-2006 en hebben ze plaatsgevonden in Los Angeles, New York en Las Vegas. Crystal Awards presenteerden eerprestaties in de genres R&B, Rap, Country, Modern Rock, Classical en werpen ook de aandacht op onafhankelijke artiesten en albums. Categorieën omvatten artiest van het jaar, beste nieuwe artiest, duo / groepsalbum van het jaar, hete 100 producer, hete 100 songwriter, hete 100 single van het jaar, beste tourlocatie, beste concertlocatie, beste soundtrack single, beste digitale track, Bestverkopende single en, indien van toepassing, de Century Award en de Artist of the Decade Award.

American Music Awards 2010

Met een line-up van muzieksterren die groot talent lijken te hebben; er kunnen maar een paar finalisten zijn die de mainstream muziekindustrie zullen betreden en strijden om een ​​felbegeerde titel “American Music Awards”. Vanaf nu bevinden we ons in een moeilijke tijd. Wie wordt het volgende supertalent dat gaat? De prijs is een eerbetoon aan het hele spectrum van muziek, van country-westernsterren tot rap- en hardrockzangers. Dit is echt een geweldig rode loper evenement waar je niet alleen verblind zult worden door de “who’s who” in de muziek- en entertainmentindustrie – je zult ook getuige zijn van enkele van de beste muzikale uitvoeringen die ooit in de muziekindustrie zijn gezien.

2010 is doordrenkt met getalenteerde zangers

Dit jaar is het talent zo groot dat je op geen enkele manier de winnaar kunt voorspellen. Het is duidelijk dat iedereen een favoriet heeft, maar wie zal het precies zijn? Het zal zeker interessant zijn om te zien welke van de deelnemers zich als vroege favoriet onderscheidt, maar er zijn een aantal muzieksterren die kijkers echt zouden kunnen verrassen met een aantal geweldige muzikale uitvoeringen. Elk jaar worden de American Music Awards live in het netwerk uitgezonden, waardoor de grootste namen in de muziekindustrie worden aangetrokken en live op het podium verschijnen als ontvangers, artiesten en / of hosts.

Bekijk je favoriete muzieksterren die over de rode loper lopen

Als je sinds het eerste seizoen behoorlijk obsessief naar American Music Awards kijkt, is het best interessant hoe het leuker is om de show live te bekijken. Maar hoe pak je deze felbegeerde tickets aan? Tenzij je een beroemdheid bent, of het goed hebt met een van de deelnemers of producenten van de show, zijn je kansen om kaartjes te scoren beperkt. Dat wil echter niet zeggen dat het volkomen onmogelijk is! De eerste stap om tickets te bemachtigen, is contact op te nemen met iemand die voldoende ervaring heeft met het regelen van VIP-tickets voor de grote evenementen. Het is niet verwonderlijk dat de tickets voor de twee liveshows snel gaan.

Wat je ook doet, neem de show op. Met kinderen, telefoontjes en algemene onderbrekingen weet je zeker dat je minstens één keer per aflevering wordt weggehaald bij de American Music Awards en het is over het algemeen goed voordat er iets geweldigs gebeurt. Het is prettig om meteen naar je favoriete sterren te kijken. De essentie hier is om uw American Music Awards-ervaring precies te laten zijn wat u wilt.

Er zijn dit seizoen zeker veel gouden optredens geweest, maar men zegt het, deze show is ook een populariteitswedstrijd, dus alleen omdat iemand een grote favoriet lijkt te zijn, wil nog niet zeggen dat ze voor het “Golden Ticket” naar Hollywood gaan .

Geschiedenis van de Soul Train Music Awards

Soul Train begon in 1971, als de eerste Afro-Amerikaanse muziekvariatieshow in de geschiedenis van de Amerikaanse televisie, met een format inclusief een clubsfeer die de populairste stedelijke muziek van de dag speelt, compleet met dansende mannen en vrouwen gedurende de hele show, gekleed om indruk te maken , samen met gastheren en optredens van grote figuren in het zwarte entertainment. Hoewel het aanvankelijk alleen in de zeven steden Atlanta, Cleveland, Detroit, Houston, Los Angeles, Philadelphia en San Francisco werd uitgezonden, kende de show een succesvolle start. Binnen zeven maanden had de show haar doel bereikt om in syndicatie in 25 grote steden te worden uitgezonden. De show was de droom geweest van Don Cornelius, de oprichter, producer en presentator van het programma. Zijn missie was geweest om een ​​voertuig op te zetten om erkenning te bieden aan zwarte artiesten die in de jaren 60 en 70 niet veel televisie-uitzendtijd kregen op andere programma’s met muziek.

 

De Soul Train Music Awards begonnen in 1987 als een programma voor het eren van de grootste prestaties van elk jaar in de zwarte muziek en om meer bekendheid en erkenning te genereren voor de over het hoofd geziene artiesten en artiesten die worden ondersteund door de missie van Soul Train. Het eerste jaar waren de hosts van de prijsuitreiking onder meer R & B-legendes Stevie Wonder, Luther Vandross en Dionne Warwick, met uitvoeringen van Run DMC, Whitney Houston en LL Cool J. De naam ontleende hij aan de show waaruit hij voortkwam, de uitreiking van de prijsuitreiking inclusief twee uur live-optredens van populaire R & B-, hiphop- en gospelartiesten. Winnaars worden bepaald door een stemcomité dat bestaat uit actieve professionals binnen verschillende domeinen van de muziekindustrie, waaronder radioprogramma’s, muziekverkoop, muziekbeheer en opmerkelijke artiesten (afhankelijk van de vraag of hun platen het afgelopen jaar goedgekeurde hitlijsten hebben bereikt) .

Sinds het allereerste jaar van de prijsuitreiking hebben de winnaars geen traditionele kristallen prijzen ontvangen, maar trofeeën die zijn ontworpen als Afrikaanse ceremoniële maskers, als weergave van het erfgoed en de cultuur waaruit zwarte muziek is voortgekomen. Janet Jackson heeft meer Soul Train Music Awards ontvangen dan enige andere artiest in de geschiedenis van de awards, met acht, en staat vast met R. Kelly voor het record voor de meeste nominaties, met negentien. Categorieën eren afzonderlijk de beste albums en singles van het jaar binnen de genres R & B / Soul, Gospel, Jazz en Rap, samen met Best New Artist en een categorie genaamd The Michael Jackson Award voor Beste R & B / Soul of Rap Music Video. Een categorie genaamd The Sprite Award voor Beste R & B / Soul of Rap Dance Cut werd geïntroduceerd in 2005 en stopte in 2007, met als enige drie winnaars de video’s Yeah van Usher, Lose Control van Missy Elliot en Chicken Noodle Soup van Young B & Webstar. Categorieën voor speciale prijzen zijn onder meer de Quincy Jones Award for Career Achievement, Heritage Award for Career Achievement, Sammy Davis Jr. Award for Entertainer of the Year, Stevie Wonder Award for Outstanding Achievements in Song Writing, Artist of the Decade Award for Extraordinary Music Achievements en de Humanitaire Prijs.